Фізична формація

Спорт у семінарійному житті

            Багато наших семінаристів полюбляють різні види спорту, тому що спорт – це також дар Божий. Спортивне життя в семінарії протікає дуже жваво. Дуже часто можна почути такі слова: «Ти йдеш на футбол після обіду?» або «Давай пограємо в теніс після вечері!» Спортивне життя не закінчується лише на футболі та тенісі. Популярністю користується також гра у волейбол, шахи та відвідування залу важкої атлетики.

         Найпоширенішим видом спорту є, звичайно ж, футбол. Зазвичай ми ходимо на футбол після обіду. Далеко йти не потрібно, тому що стадіон знаходиться поблизу. Також з нами полюбляють побігати і викладачі нашої семінарії. У суботу семінаристи мають змогу відвідувати міні-поле зі штучним покриттям. Кожного року відбуваються турніри між курсами. Семінаристи полюбляють проводити ігри з різними командами. Наприклад, зустрічі з клериками інших семінарій. Цього року наші семінаристи брали участь у І Дієцезіальному турнірі з футболу. Інколи клерики також оглядають матчі по телебаченню.  

       Не менш важливим видом спорту є волейбол. Зазвичай граємо взимку, після вечері, відвідуючи спортзал, який знаходиться у школі неподалік семінарії. З цього виду спорту щороку проводиться турнір.

       У настільний теніс семінаристи мають змогу грати у вільний час. У нас є хороший тенісній стіл, який знаходиться у спеціально відведеному класі. Турнір з тенісу також дуже популярний у нашій семінарії. Зазвичай у ньому беруть участь 10-15 семінаристів.

       Деякі семінаристи відвідують зал важкої атлетики (який знаходиться у нас в семінарії).

     Не менш важлива інтелектуальна гра у шахи. Коли трапляється вільна хвилина, в кімнатах та класах можна побачити замислених над грою у шахи семінаристів.

  Наприкінці кожного навчального року, за сприянням нашого ректорату, відбувається нагородження учасників та переможців різних змагань. Для організації усіх вищезгаданих акцій є визначений семінарист, який виконує функцію «спортового». Він повинен піклуватися про спортивне життя семінарії. В обов’язки «спортового» входить організація всіх турнірів. Крім того, потрібно домовитися про оренду міні-поля, спортзалу, піклуватися про стан зали важкої атлетики, доглядати за спортивним інвентарем. Саме він є посередником між семінаристами та черговим викладачем у питаннях перегляду футбольних матчів, які транслюються на телебаченні.

         Так виглядає спортивне життя у нашій семінарійній спільноті. Потрібно завжди пам’ятати, що через спорт ми можемо розвиватися, а також прославляти Бога, тому що спорт – це дар Божий!