Структура навчання

Структура навчання

Навчання в нашій семінарії триває 8 років. Кандидати, вступаючи до семінарії, спочатку проходять формацію на вступному курсі. Він допомагає семінаристам з меншим навантаженням увійти в безпосередній навчально-формаційний процес, також ознайомлює семінаристів зі структурою навчання та взагалі семінарійного життя.

На першому курсі ці семінаристи отримують залікові книжки.

Облачини

DSC 1894

 

На третьому курсі найбільш пам’ятною подією є облачини – одягнення духовного одягу (сутани). Які відбуваються, як правило, на свято Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (8 грудня).

 

 

 

Лекторат

rekolekcii 8

 

Лекторат – це послуга, яка уповноважує кандидата і дає право публічно під час Євхаристії читати Святе Письмо. Вона уділяється також третьокурсникам на великопісних реколекціях.

 

  

 

Аколітат

44

 

Аколітат – це надзвичайні слуги Святого Причастя. Після отримання цієї послуги семінаристи можуть роздавати Святе Причастя за дозволом священика, заносити його до хворих, робити виставлення Пресвятих Дарів та ін. Цю послугу уділять на IV-му курсі, також під час великопісних реколекцій.

 

 

Кандидатура

 

DSC 8850

 

 

Кандидатура – це ствердження Церкви, що даний кандидат надається до таїнства свячень. Вона уділяється на V курсі, як правило, під час реколекцій на початку року.

 

 

 

 

Річна практика

Після п’ятого курсу семінаристи йдуть на річну практику на визначену їм парафію. Там вони мають можливість ближче ознайомитися з тим життям, яке не задовго вестимуть, також мають можливість застосувати знання та навики здобуті в семінарії. До семінарії вони зобов’язані приїжджати на дні зосередження та реколекції.