Розпочався 22-ий навчальний рік

Розпочався 22-ий навчальний рік

 

 

DSC 0257 новый размер   У четвер, 18 жовтня, відбулась урочиста інавгурація нового академічного 2012-2013 року у Вищій Духовній Семінарії Святого Духа в Городку на Поділлі. Розділити з семінаристами це свято приїхало багато гостей.

Серед них: єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло, ректор семінарії у Ворзелі о. Ян Слєповронський, ректор семінарії у Брюховичах о. Олег Саламон, ректор Інституту Богословських Наук Кам’янець-Подільської дієцезії о. Віктор Білоус, ректор Папського Університету імені Йоана Павла ІІ в Кракові о.др.габ. Владислав Зузяк, настоятель Вікаріату Отців маріянів на Україні о. Павло Островський, канцлер Одесько-Сімферопольської дієцезії о. Кшиштоф Контек. Також на нашому святі були присутні настоятелі з різних парафій Кам’янець-Подільської дієцезії, викладачі, вихователі та працівники семінарії.

        

На проповіді о. Ян Слєповронський, який є першим ректором нашої семінарії, наголосив, що ми повинні йти туди, куди нас посилає Господь. Адже, як ми чули в Євангелії, Він посилає нас туди, куди Сам хоче прийти. І нашим завданням, як майбутніх священиків, є нести Євангеліє тим, до кого нас Ісус скеровує через єпископа, настоятелів.

 

          Зібравшись в актовому залі, ми слухали інавгураційну лекцію о. др Віктора Білоуса на тему: «Ідея совісті в ІІ Ватиканському соборі». Отець Віктор пояснював нам поняття совісті, значення совісті згідно з документами Собору: «Совість – це щось більше, ніж нутро. Це внутрішнє багатство людини».

          Після лекції о. др Вадим Паркін зачитав звіт за 2011-2012 навчальний рік. Після слова гостей, І-ий курс отримав індекси (залікові книжки) з рук єпископа-ординарія Леона Дубравського.

          Закінчилось свято традиційним співом студентського гімну GAUDEAMUS.

 

 

DSC 0293 новый размер

 

DSC 0283 новый размер

 

DSC 0262 новый размер

 

DSC 0261 новый размер

DSC 0259 новый размер